Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Jättemissen bakom inställda matchen: "Pinsamt"

SIF Norrtelje skulle ta emot Spånga/Djurgården i division 1 under söndagen. Men föreningen hade missat att boka Norrtälje IP.
– Det är pinsamt att det sker på den här nivån, säger tränaren Stefan Larsson.

SIF Norrtelje skulle möta Spånga/Djurgården, men missat att boka in matchen. I stället var den uppbokad för allmänheten.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

Under söndagen skulle SIF Norrtelje gästas av Stockholmsklubben Spånga/Djurgården. Men matchen, som skulle spelas klockan 13.00, blev aldrig av.

Anledningen?

Föreningen hade missat att boka in matchen i Sportcentrums kalender – och i stället var isen bokad för allmänheten.

– Ja, föreningen har glömt att boka in matchen på IP. Det har inte lämnats in till Sportcentrum att vi skulle spela mellan 13 och 15. Patrik (Nydahl), som är chef på sportcentrum, berättade för oss när vi kom dit att vi inte hade bokat den. Han förklarade också att han inte bara kunde köra av folket som redan var där och åkte skridskor, för då hade han begått tjänstefel eftersom det står på deras hemsida att det är fritt fram att åka vid den här tiden, säger SIF Norrteljes tränare Stefan Larsson.

Annons

Och fortsätter:

– Han erbjöd oss att skjuta på matchen, men efter diskussion med både Spånga/Djurgården och domarna samt förbundet stod det klart att det inte fungerade.

Annons

Vad tänker du kring det här?

– Det är pinsamt på den här nivån. Det tycker våra spelare också. Det får inte ske, men det är bara att gå vidare och se till att alla matcher framöver är inbokade. Förbundet poängterade också kraftigt att vi måste se till att allt är bokat framöver. Och det är självklart, det måste bli så.

Hur kan det här ske?

– Det törs jag inte svara på, för jag har inget bra svar. Jag är bara tränare och vet tyvärr inte var felet har skett. Men det är bara att bättra sig till nästa gång och se till att allt är bokat framöver. Varför det blivit så här varken vill eller kan jag gå in på i det här läget, säger Larsson.

Och tillägger:

– Vi får strukturera upp det bättre inom föreningen och det är sagt att det ska göras redan i morgon. Då ska allt vara bokat och klart inför framtiden.

Vad sa Spånga/Djurgården?

– Att matchtiden är klockan 13 och någonting annat kunde de inte klara av. Domarna kunde vänta till halv två, men inte längre än så. Och då fanns det inte så mycket att diskutera.

Patrik Nydahl, tillförordnad VD på Sportcentrum, var den som mötte upp SIF Norrtelje inför söndagens match vid 11-tiden – och förklarade läget. Han säger så här om den inställda matchen:

– Föreningen hade glömt att boka matchen och det har skett två gånger i rad nu. Sist i onsdags (den uppskjutna premiären mot AIK), men då löste det sig eftersom ingen annan var där. Men jag kan inte bara boka bort allmänhetens åkning och därför fick de stå sitt kast. De hade en valmöjlighet att skjuta på matchen till halv tre, men då fungerade det inte för motståndarna, säger Nydahl.

Annons

Annons

LÄS MER: SIF Norrteljes premiär inställd – isen inte spelbar

Hur fungerar det när matcher ska bokas in – är det föreningarnas ansvar?

– Absolut. Alla bokar in sina egna matcher och träningar och det har inte fungerat för att föreningen inte engagerat sig i bokningen.

Vad tänker du kring den här situationen som uppstått?

– Det är olyckligt att man inte kan ta större ansvar för sina bokningar. Och jag kan inte bara boka bort allmänheten.

Istid för allmänheten är en bokning som Sportcentrum alltid ser till att göra under helgerna, under förutsättning att det inte spelas alltför många matcher. Och är det väldigt många matcher på exempelvis en lördag försöker Sportcentrum att boka upp isen för allmänheten dagen därpå – om det är färre matcher.

– Allmänhetens åkning är ju till för kommuninvånarna i första hand. Sedan är det klart att matcher också ska få spelas, men det fungerar endast under förutsättning att föreningarna har koll och bokar in när de spelar sina matcher.

– Vi har tidigare pratat med klubben om det här. De måste boka in sina matcher och har haft hela hösten på sig, men tydligen har det inte fungerat, säger Nydahl.

När matchen mellan SIF Norrtelje och Spånga/Djurgården kommer att spelas är inte fastställt i skrivande stund.

– Jag har diskuterat med förbundet i dag och de måste ta det med tävlingskommittén för att hitta ett nytt speldatum. Därför vet jag tyvärr inte just nu, säger tränare Larsson.


Christopher Grönlund

021-19 92 27
christopher.gronlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan