Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stora journalistpriset delas ut – följ galan live här

I kväll avgöras vilka som vinner Stora journalistpriset 2016. Vi sänder live från prisutdelningen på onsdagskvällen.

Inbäddat innehåll

Sändningen från Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm börjar klockan 17.50. Gefle Dagblad finns på plats och gör intervjuer. Vi sänder också prisutdelningen i sin helhet här på vår sajt.

Annons

Läs mer: GD:s chefredaktör Anna Gullberg nominerad till Stora Journalistpriset

Annons

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg är en av de nominerade. Hon har nominerats i den nya kategorin Årets röst, som instiftats för att uppmärksamma att stora journalistpriset fyller 50 år.

– Jag är glad och överraskad. Det är i fint sällskap av fantastiska journalister som Magda Gad och Niklas Orrenius, som verkligen är unika röster som gjort storartade insatser. Jag har ju inte berättat något, det har GD:s reportar gjort. I synnerhet Johan Järvestad som gjort granskningen av Gävle moské, men i min roll som chefredaktör har jag möjliggjort viktiga publiceringar och försökt driva debatt om både hot och hat mot journalister och hotet mot lokaljournalistiken, sade Anna Gullberg i samband med nomineringen.

Övriga kategorier där vinnare ska koras är Årets berättare, Årets förnyare, Årets avslöjande och Lukas Bonniers Stora Journalistpris. Jonas Bonnier, ordförande i Stora journalistprisets jury, förrättar utdelningen.

Inledningen av granskningen av moskén, tillsammans med ett stort antal länkar, hittar du här: Gävles moské vill sprida extrem tolkning av islam


Angelica Ränttilä

026-15 95 54
angelica.ranttila@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy