Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Bantad Islandsresa för Norrtäljes ledare

I helgen träffas representanter för kommun och näringsliv i Reykjavik för den årliga Nuab-konferensen. Från Norrtälje kommun reser fyra personer, som kommer att stanna kortare tid på ön än övriga deltagare.

Ett studiebesök vid Bláa Lónið (Blå lagunen) utanför Reykjavik ingår i resan.

Bild: Niklas Kämpargård

Nuab (Norrtälje utvecklings AB) är ett nätverk mellan aktörer inom kommun och näringsliv, som träffas flera gånger om året för att diskutera näringslivsfrågor. En gång om året bjuds vissa av deltagarna in till en konferensresa, som i år går till Islands huvudstad Reykjavik.

Annons

Årets viktigaste ämnen är stadsutveckling, och hur Norrtälje ska kunna stiga i Svenskt näringslivs kommunrankning.

Kommunens medverkan vid de här resorna har alltid varit kontroversiell, eftersom skattebetalarna står för notan. Det har också betraktats som lite suspekt att politiker, tjänstemän och företagare ska dra sig undan för att diskutera viktiga frågor.

Annons

Årets prislapp ligger på 14 900 kronor per person, men kommer att räknas ner genom kreditfakturor, upplyser Norrtälje kommuns tillväxt- och utvecklingschef Linda Börjesson.

Hon är en av de fyra från kommunen som reser till Island i helgen, övriga är kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S), kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg och oppositionsrådet Kjell Jansson (M). Ingen av dem kommer att vara på Island från torsdag till söndag, som programmet säger, och det är därför kostnaden blir lägre. Kommuntopparna kommer också att missa en del nöjes- och förströelseinslag under resan.

Sammanlagt åker 46 personer med till Island, bland annat från Roslagens sparbank, Hallstaviks schakt och Märklarhuset. Från kommunens bolag deltar Campus Roslagens vd Ulf Linderholm och Roslagsbostäders dito Ann-Charlotte Nordberg.

– Vi har försökt få med folk från olika delar av kommunen, och från små och stora företag. Vi har ett nätverk på 110 personer som har visat intresse och vill vara med och diskutera. Det tas inga beslut där, det är en diskussion som tar upp vad både vi näringslivsfolk och kommunfolket tycker, säger Tomas Ackelman, ordförande för Nuab.

Annons

Under helgen kommer även Nuab också att dela ut sitt årliga hederspris till någon som har gjort något extra för kommunen. Förra året tillföll priset Nobinas trafikområdeschef Daniel Brinck.


Tobias Bernander

0176-795 00
tobias.bernander@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan