Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Lärarlöner i kommunen kan höjas med nära 6 miljoner kronor i höst

Kommuner och fristående skolor har nu bestämt vilka lärare som ska få bidrag i regeringens satsning lärarlönelyftet. I Norrtälje har man begärt ut cirka 5,9 miljoner kronor.

I Norrtälje kommun har man ansökt om bidrag på 5 999 000 kronor till lärarna.

Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Totalt har 286 kommuner och 665 övriga skolhuvudmän begärt ut pengar inom ramen för lärarlönelyftet. Landets skolor har ansökt om cirka 1,4 miljarder kronor från Skolverket.

Annons

Stockholm har ansökt om mest pengar, nära 84 miljoner kronor. Länets kommuner har totalt begärt ut cirka 240 miljoner kronor. I Norrtälje kommun har man ansökt om bidrag på 5 999 000 kronor i höst.

Annons

Förutom Stockholm hamnar kommunerna Nacka, Huddinge, Haninge, Botkyrka, och Södertälje på topplistan då alla ansökt om belopp över 10 miljoner kronor var.

Skolverket ska nu gå igenom de rekvisitioner som kommit in – beslut fattas i december. Hur stort bidrag som delas ut till varje huvudman baseras på antalet elever i skolorna. På en skola ska den genomsnittliga löneökningen för varje lärare som är med i lärarlönelyftet vara 2 500-3 500 kronor. Det skriver Skolverket i ett pressmeddelande.

– Kommuner och fristående skolor upplever att de haft kort tid på sig att utse lärare men trots detta är det många som väljer att ta del av bidraget. Skolverkets uppgift är nu att kontrollera rekvisitionerna mot det regelverk som regeringen beslutat om och att därefter betala ut pengarna, säger Joakim Feldt, chef för handläggningsavdelningen på Skolverket, i pressmeddelandet.


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan