Annons

Annons

Annons

Postnord-bekymmer i Norrtälje

Paket försvann – Vibeke litar aldrig mer på Postnord

Felutdelad post, bortkomna försändelser och skadade paket. Listan kan göras lång när det gäller klagomålen mot den statliga postoperatören Postnord.
– Jag har väntat i tre månader på mitt paket. Jag har inga förhoppningar att få det och mitt förtroende för Postnord är noll, säger Vibeke Beckman, som är en av dem som drabbats.

Under senaste halvåret har mer än 200 kunder i Norrtälje kommun anmält brister i brevhanteringen gällande Postnord.

Bild: Emil Langvad/TT

Under senaste halvåret har mer än 200 kunder i Norrtälje kommun anmält brister i brevhanteringen gällande Postnord. En av dem är Vibeke Beckman utanför Norrtälje.

Vibeke Beckman beställde i början av augusti kläder från ett holländskt företag för en summa av 1 081 kronor, som hon också betalade direkt via företagets hemsida. Företagets postleverantör är Postnord.

Nu har det gått tre månader och paketet har fortfarande inte nått fram till Vibeke. Paketet har däremot cirkulerat runt på olika postutlämningsställen i Norrtälje och Solna, men av oklar anledning gång efter gång skickats tillbaka till företaget i Holland.

Annons

Annons

– Jag har varken fått pappers- eller sms-avi på att paketet har kommit. Däremot fick jag en påminnelse om att paketet fanns på ett postutlämningställe i Norrtälje. Men den påminnelsen fick jag först två dagar efter att paketet redan skickats tillbaka, säger Vibeke.

Vibeke Beckman, som bor utanför Norrtälje har lagt ned åtskilliga timmar på att spåra ett paket som Postnord flertalet gånger tappat bort. Tid som hon hellre hade ägnat åt sina hästar.

Bild: Foto: Privat

Det holländska företaget skickade så paketet på nytt, till samma postutlämningsställe i Norrtälje. Den här gången skulle hon, efter överenskommelse med Postnord, få paketet levererat med lantbrevbäraren till sin hemadress. Hon hade av Postnord blivit lovad ett datum då paketet skulle anlända.

– Nej, det blev inget paket då heller. När jag ringde Postnord svarade de att paketet hade skickats tillbaka till Holland.

LÄS MER: Postnord får svidande kritik i Norrtälje

När Vibeke ringde klädföretaget, som i sin tur spårade paketet, visade det sig att leveransen befann sig i på en mataffär i Solna. Så Vibeke ringde till butiken i Solna men där svarade postombudet för Postnord att paketet hade lämnat landet.

– Så nu är det tillbaka i Holland igen, och på väg tillbaka hit för en tredje gång. Men man blir ju så trött och arg.

Annons

På Postnord kan de inte svara på hur det är möjligt med en sådan oreda.

– Ibland händer det saker som aldrig kan redas ut, men det är jättesvårt att säga vad som hänt i det specifika fallet, säger Maria Ibsen, pressekreterare på Postnord.

Annons

Hon rekommenderar Vibeke att på nytt kontakta Postnords kundservice eller som sista utväg reklamera paketet och på så vis låta Postnord öppna ett ärende.

Men vad kan ha hänt? Varför har inga avier skickats ut? Vibeke hade ju lämnat både telefonnummer och adress på ordern?

– Vi har haft problem med att om sista siffran på postnumret är fel så har paket kunnat cirkulera runt ett tag, och en dag i höst hade vi dessutom ett stopp som gjorde att inga avier skickades ut. Men det låter ju som ytterst olyckligt att det hänt så mycket på vägen med detta paket, säger Maria Ibsen.

I över ett år har stark kritik riktats mot brevhanteringen i Sverige. Postoperatörernas egen klagomålshantering och kvalitetsuppföljning samt Post- och telestyrelsens tillsynsverksamhet visar att den statliga postoperatören det senaste halvåret tagit emot så mycket som 32 000 anmälningar.


Katarina Hansson

0176-795 81
katarina.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan