Annons

Annons

Annons

Annons

Rimbo

Beslut om aula i Rimbo kommer under oktober

– I slutet av oktober ska politikerna ha tagit ställning, säger barn- och skolnämndens ordförande Olle Jansson (S).

– Vi hoppas att kunna ta beslut om det ska finnas en aula med i nya skolprojektet. Den ska då ingå som en del i det upphandlingsunderlag som vi går vidare med när det gäller Bålbroskolan, säger Olle Jansson (S).

Bild: Therese Söderlund

Annons

Under fullmäktigemötet i juni beslutade politikerna att kommunen investerar 110 miljoner kronor i den skola som ska ersätta numera rivna Bålbroskolan i Rimbo. Parallellt med det stora utredningsarbete som en helt ny skola innebär, utreds även frågan om ny kulturscen.

Ambitionen var, enligt vad Olle Jansson sa förra veckan, att han skulle kunna precisera hur det kommer att bli efter måndagens möte i barn- och skolnämnden.

Annons

Annons

– Men vi måste ha mera exakt framtagna planer innan vi kan säga hur det blir, säger han i dag och hoppas att i slutet av oktober kan han ha mera att berätta.

I förslaget från i våras skulle kulturscenen inrymmas i de delar av Långsjöskolan som frisätts när Bålbroskolans framtida 350 elever flyttar tillbaka. Att de planerna har ändrats är dock klart. Nu jobbas det utifrån att aula och kulturscen ska byggas vid nya Bålbroskolan.

– Vi hoppas att kunna ta beslut om det ska finnas en aula med i nya skolprojektet. Den ska då ingå som en del i det upphandlingsunderlag som vi går vidare med när det gäller Bålbroskolan, säger Olle Jansson.

Han tror på förslaget, och han tror att han kommer att få majoritet för det.

– Med stor sannolikhet kommer vi att säga ja till det. Det beror lite på kostnaden, säger han.

Det finns ännu ingen summa avsatt. Men det finns ett tänkt spann mellan 8 och 15 miljoner kronor.

– Det måste jobbas vidare med vad det kan kosta och i nästa läge, vad det får kosta, säger han.


Grethel Hjuberger

0176-795 82
grethel.hjuberger@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan