Annons

Annons

Annons

Annons

Rimbo

Nya Bålbroskolan kan bli en samlingsplats för kulturen i Rimbo

Olle Jansson (S): "Diskussionen om en kulturscen är väldigt levande."

I dagarna kommer fler detaljer om vad som ska ersätta numera utdömda och rivna Bålbroskolan i Rimbo.

Bild: Grethel Hjuberger

Annons

Under majmötet beslutade kommunfullmäktige i Norrtälje kommun att det ska investeras 110 miljoner kronor i den skola som ska ersätta numera utdömda och rivna Bålbroskolan i Rimbo. Nybygget ska ha plats för 350 elever.

S-C-MP-styret ska ta fram ett beslutsunderlag för en samlingsplats för kulturen i Rimbo. Men ännu har det inte presenterats några detaljer. Och det dröjer ytterligare några dagar.

Annons

Annons

– Det pågår just nu ett intensivt arbete. Men på måndag ( den 10 oktober) ska jag ha något att säga både när det gäller högstadiet i Norrtälje och när det gäller Bålbroskolan, säger kommunalrådet och ordförande i barn- och skolnämnden Olle Jansson (S).

Han berättar att det även är uträkningar och kalkyler på gång, som politikerna kan ta ställning till, när det gäller en kulturarena i Rimbo. Detta underlag tror han kan vara klart samtidigt som tidplanen för själva skolbygget kommer.

– Så frågan när det gäller kulturscen är inte borta. Den är väldigt levande i diskussionen, säger han.

I våras var förslaget att den nya kulturscenen skulle inrymmas i lokaler som frigörs på Långsjöskolan när Bålbroskolans evakuerade elever kan återvända till egna lokaler.

Har detta förslag övergetts?

–Ja. Nu är det en lokalisering till Bålbro som vi tittar på.

Dessutom är Kulturskolan med sin verksamhet med i planeringen av nya Bålbroskolan, berättar Olle Jansson. Kulturskolan finns i dag i paviljonger bakom Långsjöhallen.

– Sedan ska vi även göra de investeringar som finns med i planen för att rusta upp Långsjöskolan, poängterar han.


Grethel Hjuberger

0176-795 82
grethel.hjuberger@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan