Annons

Annons

Annons

Fotboll

Norrtäljesonen om petningen i Sundsvall: "Konstigt beslut"

Förra säsongen gjorde han succé och blev vald till årets spelare i Medelpad.
Den här säsongen inledde han som startspelare i ett GIF Sundsvall som överraskade i allsvenskan.
Men senast mot Jönköpings Södra fick Robbin Sellin inte plats i matchtruppen.
– Jag tycker beslutet är konstigt, jag ska inte vara utanför truppen, säger en besviken mittfältare.

Robbin Sellin var inte en del av matchtruppen när GIF Sundsvall besegrade Jönköping senast.

Bild: Hanna Sjöberg

I våras spelade Robbin Sellin från start på GIF Sundsvalls mittfält, men under hösten har mittfältaren fått allt mindre speltid.

I segermatchen mot Jönköping senast var han inte uttagen i matchtruppen. Ett besked som kom som en mindre trevlig överraskning för honom själv.

LÄS OCKSÅ: GIF-mittfältaren petas mot Jönköping Södra: "Förstår inte var det kommer i från"

Annons

– Många har frågat om jag gjort något dumt och tjafsat med tränarna eller så, jag har fått ganska många sms. Klart att det ger en liten boost att folk bryr sig och tycker att man gör något bra, säger han några dagar efter matchen.

Annons

Men att petningen skulle vara på grund av något annat än det sportsliga tror inte Robbin Sellin.

– Nej, det skulle jag inte tro. Det är nog bara sportsligt känns det som.

Den bilden bekräftas av tränaren Joel Cedergren.

– Det är bara av sportslig karaktär. Jag har ingen konflikt alls med Robbin och tycker jättebra om honom som person och spelare, säger han.

Cedergren utvecklar varför man valde att ställa Sellin utanför truppen senast.

– Det är viktigt att se till helheten i hur vi tänker, och det handlar om vilka är de som kan bidra bäst som yttermittfältare. Resonemanget nu var att första avbytare i matchen senast var Rajalakso. Och behövde vi ett byte på slutet så tyckte vi att "Kiddi" (Kristinn Steindórsson) hade bättre offensiva kvaliteter. Därför gjorde vi det valet den här matchen, säger Cedergren.

Han fortsätter:

– Klart att det inte är roligt för honom. Från att inte spela så mycket till att inte vara med i truppen, det är inget roligt läge för honom och det förstår jag. Det är den tråkiga delen av elitfotbollen, att alla inte får vara med i matchsituationer.

Robbin Sellin.

Bild: Thérese Ny/ TT

Robbin Sellin själv är, föga förvånande, besviken över petningen.

– Det är en business och han måste ta beslut, men jag kan väl tycka att beslutet är konstigt. Jag ska inte vara utanför truppen tycker jag, det är det som känns tråkigt. Jag vill inte gnälla i media, men samtidigt så trodde jag att vi hade något på gång när jag förlängde förra året, säger han.

Annons

Annons

Mittfältaren har en minst sagt brokig tid bakom sig i GIF. När klubben tog steget upp i Allsvenskan inför förra säsongen fick han, efter en tung skadeperiod, beskedet att föreningen inte ville satsa på honom och att han kunde söka sig en ny klubb.

Han valde trots det att stanna och kämpade sig in i startelvan. Där imponerade han förra säsongen, blev vald till årets spelare i Medelpad och förlängde sitt kontrakt.

LÄS OCKSÅ: Från oönskad till årets spelare

– Förutom första halvåret här så känns det som jag jobbat i motvind och uppförsbacke egentligen hela tiden. Först 2013 fick jag sitta på bänken hela tiden när vi skulle tillbaka till Allsvenskan. Till slut kämpade jag mig in och gjorde det bra, sedan bröt jag benet och fick beskedet att de inte ville ha mig kvar. Men jag klagade inte, och kommer inte göra det, och gjorde ett bra år och förlängde. Nu känns det som bortblåst, säger han.

Efter att ha fått chansen under våren i år har Sellin fått allt mindre speltid ju längre säsongen gått.

– Jag tycker inte att jag gjort dåliga prestationer och fick inte alls vara med under den period vi gick som tyngst. Klart man blir frustrerad när man sitter på sidan och så vinner vi inte. Vinner laget matcher och man känner att prestationerna är bra kan man inte säga så mycket, säger han och fortsätter:

– Nu sist var det en kanoninsats av laget, och speciellt kul för Peter (Wilson) att mäkta med ett hattrick, det är han värd. Dessutom tog laget ett viktigt kliv mot allsvenskan 2017.

Annons

Robbin Sellin och tränarna har pratat om vilka sportsliga skäl det är som gör att han inte får speltid, men vilka skälen är vill de behålla för sig själva.

Annons

– Han har förklarat varför och jag har sagt vad jag tycker. Vi tycker olika, that´s it, säger Sellin.

Han tycker inte att han deppat ihop och påverkat laget negativt under tiden på bänken.

– Klart man varit mer nere än om man ska spela. Samtidigt så går jag inte och drar ned laget och är en negativ kille. Jag har inte varit något blysänke som dragit ned energin, säger han.

Vad tror du om chanserna att slå dig in i laget under hösten?

– De ser jag som låga, dels för att laget gjorde en jättebra match senast. Självklart kommer jag kriga in i det sista, men jag tror inte jag kommer spela mer från start i år.

Hur påverkar det här din framtid i klubben?

– Klart att jag inte vill ha det så här. Jag vill spela och känner att om de inte har det fulla förtroendet för min fotbollskunskap så kanske man ska hitta något annat. Det är känslan jag har nu med tanke på historiken. Samtidigt är fokuset på att vi ska klara de sista matcherna och verkligen göra så Giffarna får en bra slutspurt. Det är huvudsaken. Men för egen del måste jag ändå säga att som jag har det nu, så kan jag inte ha det.

Robbin Sellin

Född: 1990.

Längd: 168 cm.

Vikt: 66 kg.

I GIF Sundsvall sedan: 2012.

Moderklubb: BKV Norrtälje.

Statistik förra säsongen: 28 matcher, alla från start. Två mål och fem assist.

Statistik den här säsongen: 19 matcher, 15 från start. Tre assist.


Oskar Lund

060-19 71 72
oskar.lund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan