Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Stort supporterbråk i Gävle i natt – polisman skadades av banger

Ett bråk bröt ut mellan ett femtiotal Djurgårds- och Elfsborgssupportrar i centrala Gävle under natten mot söndag. När polisen ingrep skadades en polisman av en banger. – Det är en befarad hörselskada. Han är tagen ur tjänst, säger Peter Hultqvist vid polisen.

Strax före klockan halv ett under natten mot söndag larmades polisen om ett stort bråk mellan två grupperingar av fotbollssupportrar. Elfsborgssupportrar på besök i Gävle inför matchen mot Gefle IF på söndagen ska ha stött ihop med Djurgårdssupportrar som var på fest på en restaurang i de centrala delarna av stan.

Flera polispatruller skickades till platsen.

Annons

– Polispatruller har blivit tvungna att använda oc-sprej för att hålla grupperingarna isär och en polisman har skadats av en banger. Det är en befarad hörselskada. Han är tagen ur tjänst och kommer att uppsöka sjukvård under söndagen, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Polisen visste tidigt på söndagsmorgonen inte vem av personerna på platsen bangern kom ifrån.

– Vi vet inte om den är kastad, vad syftet är och vi har ingen misstänkt.

Enligt polisens uppgifter har ingen annan person skadats vid händelsen.

– Vi hade tillräckligt många poliser på plats för att kunna förhindra att någon blev skadad. Såvitt vi vet har ingen annan kommit till skada.

Polispatrullerna skingrade bråket och flera inblandade omhändertogs för fylleri.

– Vi avvisade och avlägsnade grupperingarna åt olika håll och några av personerna som var alltför kraftigt berusade omhändertogs, men är inte misstänkta för något brott.

Polisen rubricerar bråket som våldsamt upplopp, men har ingen skälig misstänkt i nuläget.

Fotnot: En banger är en kraftig smällare som kan avge uppemot 170-180 decibel. De är olagliga att använda på allmän plats.


Julia Andersson

julia.andersson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy