Annons

Annons

Annons

Rådmansö

Fängelse för återfallssmugglare

En 36-årig man hade med sig 268 liter sprit, 1 512,5 liter öl och 130 liter diesel från Estlandsbåten i Kapellskär. "För privat bruk", sa mannen, men rätten trodde inte på hans berättelse.

Kapellskärs hamn. Arkivfoto.

Bild: Anders Sjöberg

Det var i början av augusti som mannen körde av Estlandsfärjan i Kapellskär med sin flytande last. På hamnplanen blev han stoppad av tullen, som tittade i bilen och konstaterade att mannen borde ha haft med sig dokument som tillät att han fraktade in alkoholen och dieseln i Sverige samt att han fraktade den vidare inom Sverige.

Annons

Annons

Mannen uppgav att han kört i den röda filen in, men att ingen tulltjänsteman suttit i luckan. Han hade tänkt köra till Frihamnen för att registrera varorna där i stället. Han sa att alkoholen skulle levereras till en person i Mora och att allt var för dennes personliga bruk. Dieseln skulle mannen själv använda på sin resa, eftersom diesel är dyrt i Sverige. Han uppgav att han inte kände till vilka regler som gäller.

Varken tullen eller Norrtälje tingsrätt trodde på mannens berättelse, dels på grund av mängden alkohol och diesel, dels på grund av att han så sent som i december dömdes för grov smuggling i samma tingsrätt. Då dömdes han till fängelse i sex månader. Han släpptes villkorligt i mars. Nu har han dömts igen till fem månaders fängelse och den villkorliga friheten från i våras är förverkad.


Sara Borg

0176-795 63
sara.borg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan