Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

Tuff sommar för poliser

Endast en procent av poliserna i region Stockholm anser att sommaren klarades bättre än vanligt. Samtidigt ökar kritiken mot organisation, löner och arbetsbelastning. – Det har varit en lång process av nedskärningar, säger Patrik Gustafsson, skyddsombud på Norrtäljepolisen.

Många poliser upplever just nu en tuff arbetsbelastning som framför allt påverkar den psykosociala arbetsmiljön. 30 september löper nuvarande avtal ut och det kan bli aktuellt med stridsåtgärder.

Bild: TT

Nästan två av tre poliser i region Stockholm, dit Norrtälje hör, upplever att arbetsbelastningen varit högre än tidigare somrar på grund av schemaläggningen.

Annons

Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Polisförbundet.

Den senaste tiden har många poliser vittnat om den tuffa arbetssituation och allt fler säger att de är beredda att lämna yrket.

Även i Norrtälje har det under sommaren skett flera avhopp.

– Det är inte några som hoppat av polisyrket men det är många som söker sig bort från Norrtälje för att hitta nya tjänster där de kan få upp lönen. Som organisationen ser ut i dag är karriärvägen också svårare, säger Markus Mattsson, ordförande i Norrtälje lokalförbundsområde.

Annons

En av de stora bovarna till dagens problem är organisationen, enligt de fackliga företrädarna. Som det ser ut i dag så är närpolisen som enskild resurs förlorad och ingår i den i den akuta verksamheten.

Skyddsombudet Patrik Gustafsson säger att det saknas ”luft i systemen”.

– Det innebär att vi inte har tid med något förebyggande arbete och vi saknar yrkeshandling och det är väldigt svårt att få tid till träning.

Enligt undersökningen från Novus är det framförallt småbarnsföräldrar och yngre poliser som upplever att arbetsbelastningen är för hög. Tre av fyra poliser under 30 år samt två av tre som har barn upplever att sommarens schemaläggning innebar högre arbetsbelastning.

I polisens inrapporteringssystem för tillbud och arbetsskador har det skett en markant ökning av ärenden som rör den psykosociala arbetsmiljön.

– Det oroar. Många poliser jobbar tuffa tider och får se mycket jobbiga saker. Det i kombination av känslan att man inte räcker till bidrar till de ökade antalet ärenden, säger Patrik Gustafsson.

Annons

Det finns dock inte något ärende i Norrtälje som har gått vidare till arbetsmiljöverket.

30 september går nuvarande avtal mellan Polisförbundet och arbetsgivarverket ut. Under hela september kommer parterna förhandla och förbundet har flaggat för att man är beredda att ta till konfliktåtgärder för att få igenom kraven.

– Det kan bli aktuellt med till exempel övertidsblockad, men en det finns verkligen inget självändamål med en konflikt, säger Markus Mattsson.


Mattias Hansson

0176-795 03
mattias.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan