Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Jan E öppnar bar i parken

Jan Emanuel Johansson ger sig in i nöjesbranschen och öppnar servering i Societetsparken. – Bättre läge finns inte, säger han.

Här blir det bar och kafé. Jan Emanuel Johansson visar hur den nya uteserveringen i Societsparken ska byggas ut. Kollegerna Tobias Nilsson och Marcus Westin tror också på idén.

Bild: Måna J Roos

Annons

Jan Emanuel Johanssons engagemang i hemstaden Norrtälje växer. I början av året klev han in som ordförande i 4H-föreningen i Färsna, hans första uppdrag utanför bolagsvärlden sedan han lämnade politiken för affärslivet.

Nu är det dags för ännu ett lokalt åtagande. Jan Emanuel är ny delägare i Norrtälje Nöjesgrupp AB som bland annat driver Mobergs festvåning, nattklubben Jernet och restaurang Culinar på Campus Roslagen.

Första steget för nya ägarkonstellationen blir att blåsa liv i tenniskaféet i Societetsparken. Nöjesbolaget ska driva rörelsen på uppdrag av 4H-föreningen i Färsna, som arrenderar av Norrtälje tennisklubb.

Tre femtedelar av nöjesgruppen, Jan Emanuel och kompanjonerna Marcus Westin och Tobias Nilsson, målar upp stora planer för verksamheten.

Annons

– Det ska bli det självklara vattenhålet för Norrtäljebor och besökare i sommar, säger Marcus Westin.

Annons

Tennisklubbens hus från 1974 ska rustas och få en större uteservering om allt går som det ska.

– Vi ska utveckla i dialog med kommunen, säger Jan Emanuel Johansson.

En regelrätt krog blir det inte. Han och kollegerna vill kalla det kafé och bar. Förutom drycker räknar de med att servera färdiglagad mat från egna köket Culinar.

Ambitionen är att starta i maj och hålla öppet dagar och kvällar sommaren ut. Men någon nattklubb är det inte frågan om.

– Det blir lounge-möbler och musik på lagom volym som gör det möjligt att prata samtidigt som tennisspelarna inte störs, säger Jan Emanuel Johansson.

Satsningen innebär att han slår två flugor i en smäll. Parken får en mötesplats samtidigt som 4H-föreningen får del av vinsten för att utveckla verksamheten med djur vid Färsna gård.

Jan Emanuel Johanssons inträde lär stärka Norrtälje Nöjesgrupps finansiella muskler. Förre S-politikerns försäljning av egna bolaget Av Egen Kraft, som drev behandlingshem för ungdomar, 2010 gav stora pengar som han investerat i fastighetsprojekt.

– Med Janne i företaget får vi tillgång till hans kontaktnät och hans goda entreprenörskap, säger Marcus Westin och Tobias Nilsson.

Nöjesgruppen skissar nu på flera nya satsningar, bland annat events, livespelningar och festivaler i och utanför Norrtälje.

Förutom pengar går

Jan Emanuel in med idéer och entusiasm. Han har redan praktiserat i köket och baren på de egna etablissemangen på Campusområdet.

Annons

Annons

Jan Emanuel tror på en ljus framtid för nöjes-Norrtälje.

– Staden är fantastisk. Men den kunde vara långt mer levande och lockande för besökare, säger han.

Nöjesgruppen bildades 2014

Förra veckan offentliggjorde börsnoterade mineralprospekteringsbolaget Orezone att Norrtäljeprofilen Jan Emanuel Johansson skulle ta plats i deras styrelse.

Men de var lite för snabba. Johansson hoppade av i sista stund för att i stället gå in som delägare i Norrtälje Nöjesgrupp som har som mål att utöka det lokala nöjesutbudet.

Nöjesgruppen, bildad 2014, har fem delägare: Ken Börjesson, Marcus Westin, Tobias Nilsson, Behrang Eslami och nykomlingen Jan Emanuel Johansson.

Norrtälje Nöjesgrupp fungerar som restauratör och arrangör vid flera tillfälliga evenemang, bland annat Hamnfestivalen i Norrtälje. Bolaget driver även tre ”fasta” nöjesställen på Campus Roslagen i Norrtälje: restaurang- och cateringköket Culinar, Mobergs festvåning och nattklubben Jernet.


Johan Sverke

johan.sverke@norrteljetidning.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan