Annons

Annons

Annons

Sund matchvinnare när Rimbo skrällde

Uppskattningsvis 30–70 i bollinnehav. Men 1–0 i målprotokollet. Rimbos damer svarade för en cupskräll av den större modellen på Arkadien under onsdagskvällen.– Helt otroligt! Vilken laginsats, säger matchhjälten Kajsa Sund.

Kajsa Sund sköt Rimbo vidare i Svenska cupen inför 420 på Arkadien. Det avgörande målet kom i den 62:a minuten när Rimbo bröt ett uppspel högt upp på Djurgårdens planhalva. Sund fick chansen och placerade säkert in matchens enda mål.

Bild: Arvid Nikka

Annons

Rimbo hade inför matchen pratat om vikten av att sätta försvarsspelet mot ett Djurgården som öst in mål under säsongen. Och det var precis vad man gjorde.

Stockholmarna inledde matchen i ett högt tempo men Rimbo, som ställde upp med Josefin Bauer precis framför fyrbackslinjen, låg hela tiden tajt i ryggen på sina motståndare. Djurgårdens anfallsstjärna Madeleine Stegius fick hela tiden arbeta felvänd och närmare än ett par distansavslut kom inte bortalaget i den första halvleken.

 I stället var det Rimbo som, i en av få kontringar. kunde sticka upp och skapa halvlekens bästa målchans, när Kajsa Sund hittade fram till en fristående Sarah Lindberg. Rebecca Rudner i bortamålet kom dock ut snabbt och avvärjde.

Annons

– Vi hade en spelplan och den får vi bra betalt på. Tjejerna gör en perfekt taktiskt insats, säger Rimbos Patrik Simonsson efter matchen.

Annons

Ett frustrerat Djurgården

kom ut efter halvtidsvilan med Madeleine Stegius nedflyttad på innermittfältet i hopp om att kunna jobba mer rättvänd. Som ett resultat av det kom allt fler av bortalagets anfall att gå genom mitten – men där var det trångt.

Tränare Patrik Simonsson beslut att spela Josefine Bauer som defensiv mittfältare framför backlinjen får anses ett genidrag och Djurgården hade märkbart svårt att skapa någonting framåt.

– Vi hade pratat om att låta dem hålla i bollen. Vi skulle försvara vår centrala yta och de fick jobba hårt för att komma förbi oss där.

Och så kom

det då – målet med stort m. I den 62:a minuten kunde Rimbo bryta Djurgårdens uppspel högt upp på offensiv planhalva. Bollen studsade fram till Kajsa Sund, som säkert placerade in 1–0 bakom Rebecca Rudner.

– "Tessan" (Huhtala) sliter som ett djur och får fram bollen till mig. Jag vänder upp och ser luckan i bortre. Det var bara att lägga in den, säger en överlycklig Sund efter matchen.

I ett sista försök att förändra matchbilden valde Djurgårdstränaren Mauri Hoppala att ta ut sin ene anfallsstjärnan Madeleine Stegius och slänga in sin andre – Mia Jalkerud. Men det hjälpte föga. Ett vilt kämpande Rimbo försvarade sig med alla tänkbara medel – och lyckades hålla undan till slutsignalen.

– Det är ofattbart, jätteskönt. Att vi har 0–0 i paus lyfter oss ännu mer. Vi krigar med hjärtat för varandra och för Rimbo, precis som vi har sagt att vi ska göra, säger Kajsa Sund.

Annons

Annons

Hur rankar du den här segern?– Högt. Det är en laginsats som heter duga, så jäkla bra rakt igenom. Vi är nöjd, tränarna är nöjda och publiken är nöjd. Jag tycker att vi bjöd på en fin insats även om vi kanske inte var så offensiva.

Nöjda tränare var det ja.

– Vi gör en perfekt taktiskt match och vi har spelare som höjer sig flera klasser mot tidigare. Jag tror inte att vi sätter en fot fel defensivt på hela matchen. Man kan bara vara glad och stolt en sån här dag. Nu hoppas jag att vi tar med oss den här energin och prestation så att vi kan lyfta även i serien, säger Patrik Simonsson.

Svenska cupen dam

Rimbo-Djurgården 1-0 (0-0)

Rimbos mål: Kajsa Sund.

Rimbos startelva från vänster: Olivia Palmquist - Maria Björsberg (ut 65'), Anica Krstic, Johanna Möller, Elvira Sjöberg - Josefin Bauer - Pernilla Andersson (ut 88'), Frida Noaksson, Sarah Lindberg, Therese Huhtala (ut 65') - Kajsa Sund.

Ersättare: Emmali Nordengrim (in 88'), Catrine Wiklund (in 65'), Michaela Johansson, Isabelle Lide (in 65').

Publik: 420, Arkadien, Rimbo.


Arvid Nikka

arvid.nikka@norrteljetidning.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan