Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

35 får gå när tryckeri stänger i Norrtälje

Tryckerikoncernen V-tab, som bland annat trycker Norrtelje Tidning, lägger ned sin anläggning i Norrtälje.

Bild: Anders Sjöberg

Annons

Redan i somras informerades personalen att verksamheten i Norrtälje kunde vara i fara. Under torsdagen fick de beskedet att tryckeriet lägger ned sin verksamhet 1 januari 2015. Men redan under det här året kommer verksamhet kontinuerligt att flyttas ut till V-tabs övriga anläggningar i landet.

– Vi är inte på något sätt missnöjda med hur tryckeriet har skötts, det har hållit väldigt hög kvalité och varit välskött ekonomiskt. Det är det som sker i omvärlden som fått oss att ta det här beslutet, säger V-tabs vd Peder Schumacher.

Annons

Annons

Under 2013 har tryckeriet bland annat tappat en stor kund i gratistidningen Metro som tidigare trycktes på V-tab i Norrtälje.

Totalt berörs 35 personer av nedläggningen.

– I nuläget är de inte erbjudna några andra jobb, men vi kommer att se över hur vi ska organisera verksamheten på de övriga anläggningarna, säger Peder Schumacher.

Norrtelje Tidnings tidningschef Mattias Carlson kommenterar nedläggningen så här:

– Det är ett tråkigt besked för de anställda som riskerar att förlora sina jobb, och för kommunen som tappar arbetstillfällen. Det är dessutom ett mycket bra tryckeri, men vi måste ha respekt för V-tabs beslut och överväganden.

– Våra läsare och kunder kommer inte påverkas av detta. Vi kommer, tillsammans med V-tab, att lösa tryckningen av tidningen på annan plats, säger Mattias Carlson.


Mattias Hansson

0176-795 03
mattias.hansson@norrteljetidning.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy