Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rofyllt vid havet i ny utställning

Havet är nära i Jonna Jakobssons nya utställning. Där skapar hon en känsla av stillhet och harmoni med tunna färgskikt och mjuka nyanser .

Jonna Jakobssons målningar Kvällsdopp och Vattenlek ingår i utställningen i Stockholm.

Bild: Margaretha Levin Blekastad

Annons

En silhuett avtecknar sig mot en vattenspegel där färgerna skiftar i dova toner av blått, grönt och lila. Stämningen är rofylld, ett ögonblick av stillhet, nära naturen. Målningen Kvällsdopp ingår i den utställning som Jonna Jakobsson, Rådmansö, visar i Stockholm just nu. Där finns också Vattenlek, med samma mättade färgskala. Utställningen har fått titeln Ett dopp i havet.

Annons

– Mina dagar börjar alltid med att jag badar i havet. Jag tror att det har kommit att påverka målningarna, genom att jag kommit in i en lugn rytm.

Annons

I flera av målningarna arbetar hon med en mildare färgskala än tidigare. Tunna skikt av färg vävs samman till en skimrande yta, både i den stora Kustlandet och i serien Nollpunkt vid havet, där hon förmedlar känslan av ett avbrott i tiden. En nollpunkt där allt stannar upp en liten stund. Dessutom visar hon en serie målningar med lekfulla och dekorativa fantasidjur, med titeln Odjur och natur.

– Målningarna består av åtta-tio lager färg. Djuren växer fram organiskt, allt eftersom jag målar, säger Jonna Jakobsson.

Gemensamt för hela utställningen är känslan av att vila i naturen. Att finna harmoni.


Margaretha Levin Blekastad

0176-795 60
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy