Annons

Annons

Annons

Dillingby golfbana läggs ner

1995 invigdes Dillingby golfbana.
Förra veckan upphörde verksamheten.

– En nedläggning har varit på gång de senaste åren och förra säsongen var så dålig att vi beslutade för att inte köra i år, säger Mats Hellsved vid Dillingby golfbana.

Dillingby golfbana en mil söder om Norrtälje har varit en så kallad pay-and-play-bana som varit öppen även för spelare som saknar grönt kort.

Enligt Upplands golfdistriktsförbund har anläggningen tappat över 100 medlemmar på fyra år.

Annons

Annons

Officiellt lades anläggningen ned 1 mars. Ett beslut som inte var särskilt svårt att ta.

– Vi har stött och blött den här frågan flera år och det kostar helt enkelt för mycket att öppna i år, säger Mats Hellsved som säger att anledningen till varför det blivit så här är en kombination mellan ett ökat antal banor och ett minskat golfintresse.

De som har drivit banan har också ägt marken, varför det inte finns några dyra lån på banan. Det finns också en detaljplan för området så skulle de vilja bygga upp banan igen så är det möjligt. I dagsläget låter inte det särskilt troligt.

– Nej, det kommer vi nog inte göra. Vi får se vad som händer med marken, eventuellt kanske vi har betesdjur här bara för att hålla det öppet, säger Mats Hellsved.

Även Skepptuna Golfklubb, som ligger mellan Norrtälje och Arlanda, har inför i år fått ge upp sin verksamhet och köparen av fastigheten har förklarat att det inte kommer bedrivas någon golfverksamhet i år. I oktober begärdes klubben i konkurs och anledningen är i första hand att klubben haft ett stort medlemstapp de senaste åren.


Mattias Hansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan