Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbrist plågar bussresenärerna under helgen – Nobina hittar inte vikarier

Även under helgen är ett flertal av SL:s bussturer i och kring Norrtälje kommun inställda – orsaken är personalbrist.

Annons

Det har, liksom även under lördagen vilket vi tidigare rapporterat om , lett till stor frustration bland resenärerna.

På turer som är glest trafikerade innebär en utebliven buss timslånga väntetider till nästa buss, på tätt trafikerade turer innebär en utebliven buss att nästa buss riskerar att bli mer än fullsatt. Det kan också leda till att väntande resenärer blir förbiåkta av proppfulla bussar.

Uppgifter till Norrtelje Tidning talar om ett femtiotal inställda avgångar på grund av personalbrist. I vissa fall hamnade turerna olyckligt; exempelvis ställdes flera turer i rad in från Blidö där det på helgerna endast går bussar varannan timme i bästa fall.

En och samma chaufför – som inte finns på plats – kör dagligen flera turer, särskilt på korta sträckor kan en chaufförs frånvaro innebära många inställda turer under samma dag.

– Jag känner inte till exakt hur många turer som ställts in totalt, säger Mahdi Ahmadi, presstalesman för Nobina som kör de aktuella busslinjerna på uppdrag av SL.

Klart är dock att det är semesterperioden som ställt till det och det har varit svårt att hitta chaufförer.

– Vi har ju en semesterplanering, men det har dykt upp oväntade saker. Exempelvis oväntad frånvaro, säger Mahdi Ahmadi. Nobina har försökt motverka effekterna av att inte hitta semestervikarier med att mot ersättning förmå ordinarie chaufförer att flytta sina semestrar:

– Det gör vi på flera håll i landet där vi är verksamma, säger Mahdi Ahmadi.

Mer läsning

Annons