Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vit chokladcitronkaka

Den vita chokladen är sötare än traditionell choklad och passar därför fint ihop med citron och friska hallon. Den här lättbakade kakan är drömgod och platsar både till söndagsfikan eller på en större mottagning eller fest.

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser:

125 gr smör

125 gr vit choklad

150 gr kesella

2 dl finkornigt strösocker

saft + skal av en liten citron

3 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 pkt styckfrysta hallon

Gör så här:

Smörj och mjöla noggrant en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Lägg chokladen i en mindre skål och smält den på låg microvärme i omgångar; rör om mellan gångerna. Smält smöret i en kastrull och ställ det sedan vid sidan om spisen att svalna.

Rör ihop kesella och socker, tillsätt citronskalet och citronsaften. Tillsätt sedan chokladen och smöret, blanda noggrant.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör till slut ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 till 25 minuter.

Garnera med hallon och grädde; bjud mer bär och grädde till vid sidan om.

Mer läsning

Annons