Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Varning för falsk färdtjänst

Svarttaxiförare lurar handikappade färdtjänstresenärer utanför sjukhusen i Stockholms län.
– Vi lurades betala 2000 kronor för sjukresan från Karolinska, säger 80-åriga Lisa.

Lisa och hennes handikappade man Stig bor på en ort utanför Norrtälje. I fredags var Stig på ett återbesök till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Han åkte själv eftersom han varit där flera gånger och är såpass frisk att han klarar att gå med hjälp av rollator mellan mottagningen och huvudingången.

Han hade också fått sin sjukresa registrerad på sitt sjukresekort. Därför fattade han inga misstankar när taxichauffören kom fram till honom vid entrén.

– Chauffören sa hans namn och att han skulle åka med honom till Norrtälje, säger Lisa.

När han redan var inne i bilen hade chauffören sagt att han måste betala kontant eftersom färdtjänstdatorn inte fungerade. Det var dock lugnt eftersom de skulle få tillbaka pengarna när datorn lagats.

Maken betalade totalt 2000 kronor för sjukresansom i vanliga fall skulle ha kostat 70 kronor.

Det var först igår måndag efter att de varit i kontakt med färdtjänsten som de insåg att de blivit grundlurade.

De har polisanmält det hela eftersom de insåg att de inte är de första som råkat ut för falska färdtjänstchaufförer utanför sjukhusen i Stockholm.

Under de senaste veckorna har många sjuka och handikappade blivit lurade av falska chaufförer som väntat utanför sjukhusen. I samtliga fall riktar de in sig på ensamma gamla och handikappade patienter som gjort sin beställning från de större sjukhusen i Stockholm.

De är svåra att avslöja för dem som drabbas eftersom de är välinformerade om namn och vart resenärerna ska åka, berättar Lisa som hädanefter tänker följa med sin man på sjukresorna.

– Vi är arga och jätteledsna över att ha blivit så lurade. För 2000 kronor är jättemycket pengar för oss och vi vill varna andra,säger hon.

Lisa och Stig heter egentligen något annat.

Annons
Annons
Annons