Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre-choklad-brownie

Vi är många som har ett särskilt gott öga till choklad. Numera vet vi också att choklad är nyttigt och innehåller antioxidanter som bland annat motverkar stress och depressioner. I den här kakan samverkar både mörk, ljus och vit choklad för hälsan.

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser:

185 gr smör

185 gr mörk choklad, 70 %

3 ägg

3,5 dl socker

1,5 dl mjöl

1,5 dl kakao

2 dl grovhackad vit choklad

2 dl grovhackad mjölkchoklad av god kvalitet

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och den mörka chokladen på svag värme i en kastrull på spisen. Rör ihop till en jämn smet och låt det hela svalna. Vispa sedan ägg och socker fluffigt och vänd ner choklad- och smörsmeten i äggblandningen spara omkring en halv deciliter att pensla den färdiga kakan med.

Sikta mjölet och kakaon, rör sedan ihop det med resten av smeten.

Tillsätt den hackade chokladen. Häll smeten i en mindre ugnsform, ca 20x15, som du först klätt med smörat bakplåtspapper. Grädda kakan i 35 minuter. Låt svalna en aning, pensla sedan med resterande choklad. Skär i bitar och servera gärna med några färska jordgubbar.

Mer läsning

Annons