Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomat- och äppelmarmelad

God, vacker och lättgjord. Rimbobon Margareta Lindbergs tomat- och äppelmarmelad har chans att bli en riktig favorit i alla hem. Förutom på frukostmackan gör den sig också bra på en bit nybakt scones, gärna toppad med en eller ett par skivor stark ost.

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser: (ca 5 burkar)

0,5 kg röda tomater

0,5 kg äpplen, gärna syrliga

0,5 dl vatten

7,5 dl socker

rivet skal från 1 citron

saften från 2 citroner

Gör så här:

Hacka tomaterna fint. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda tomathack, äppelbitar, vatten, socker och citronskal i en vid gryta. Låt småputtra under uppsikt och omrörning till marmeladkonsistens, ca 30 till 45 minuter.

Tillsätt citronsaften och häll marmeladen på heta burkar, uppvärmda i 100 gradig ugn. Tillslut burkarna omedelbart.

Mer läsning

Annons