Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stywe Pap en Sous/ Tjock majsgryta och tomatsås

Annons

Ingredienser: (4 port)

5 dl grov polenta

5 dl kokande vatten

1 tsk salt

1,8 dl majskorn på burk

Gör så här:

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt polentan (rör inte!) och koka under lock på låg värme i ca 15 minuter. Tillsätt majskornen, blanda majskorn och polentan och koka ytterligare 20 minuter.

Tomatsås

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 paprika

1 chili

1 burk krossade tomater

2 dl rödvin

3 stora svampar

Hacka alla färska grönsaker och stek i lite olivolja i en panna i ca 10 minuter. Häll i vinet och de krossade tomaterna och koka alltsammans i ca 20 minuter på låg värme.

Servera såsen med pap och välkryddad, grillad korv eller kött.

Mer läsning

Annons