Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Självkritik om inbjudan till skoldebatt

Föräldrar och elever uteblev nästan helt från den första skoldebatten. Nu ser självkritiska arrangörer över hur man bjudit in publiken.

Det skulle bli det stora val-eventet. Socialdemokraternas skoldialoger har fått alla partier i kommunfullmäktige att ställa upp med sina kandidater för att svara på frågor om hur skolan ska drivas. Tanken var att föräldrar, personal och elever skulle få chansen att ställa politikerna mot väggen. Så blev det inte. Bara tre föräldrar dök upp.

Stora annonser

– Vi har haft två stora annonser i NT. Det räckte tydligen inte. Efter att ha hört hur folk pratar trodde vi att det skulle komma många fler, säger Olle Jansson (S) som är en av arrangörerna bakom dialogerna.

För att ge alla föräldrar möjlighet att komma har man valt att hålla tre dialoger. Den första hölls i Hallstavik. Under nästa vecka kommer ytterligare två debatter att hållas i Rimbo 30 augusti och i Norrtälje den 1 september. Frågan är om folk kommer då. Ställa in tänker man inte.

– Vi ska använda oss av fler kanaler för att få fler att komma. Dels ska vi använda lärarförbundets kontakter på skolorna och affischer kommer att sättas upp.

Annonsen som ni hade i tidningen missuppfattades av många som om det bara var socialdemokraternas politik som skulle framföras. Många förstod inte att det var en debatt mellan alla partier. Kommer ni att göra något åt det nu?

– Vi måste försöka göra det. Den här annonsen kommer inte att gå igen, utom i vår bilaga som redan är lämnad till tryck.

Tror du att ni lyckas locka fler till de kommande debatterna?

– Jag hoppas det. Eller så tycker inte folk att det är så viktigt med skolan.

Annons
Annons
Annons