Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex nya inbrott på en dag

Polisen tar in tekniker på övertid för att undersöka brottsplatserna.

Annons

Arkivfoto

Norrtelje Tidning har tidigare berättat om en inbrottsvåg i Hallstavik den senaste veckan. Nu var det dags i Norrtälje igen, i samma villaområden som drabbats flera gånger på senaste tiden.

– Vi har haft totalt fem inbrott i Norrtälje under eftermiddagen. Ett i på Ankarvägen i Kvisthamra och fyra i Fågelsången, två på Fågelsångsvägen och två på Vallvägen, berättade Emelie Östling, polisens stationsbefäl, för NT sent på lördagskvällen.

Under söndagens morgon kom ytterligare en drabbad villaägare från Kvisthamra in och anmälde ett inbrott. Polisens tekniker jobbar nu övertid för att undersöka brottsplatserna under söndagen.

Polisen vill inte gå ut med tillvägagångssättet för lördagens inbrottsvåg men enligt Emelie Östling så hänger inbrotten antagligen ihop.

– Vi vet inte i nuläget, men fyra av dem är ju i samma område så det är ju högst troligt att det är samma gärningsmän. Men det får undersökningen visa.

Polisen tror att det är flera gärningsmän som utfört inbrotten tillsammans.

– Ett vittne har sett flera personer springa från platsen, säger Ingela Clason, polisens stationsbefäl, på söndagsförmiddagen, men vill inte lämna några detaljer om brotten. Polisen har på sin facebooksida uppgett att tre personer setts i springande efter ett av inbrotten i Kvisthamra och två på Fågelsångsvägen.

Polisen har talat med de drabbade. Det är dock i nuläget oklart vad som stulits och man väntar på att husägarna ska inventera sina ägodelar. Inbrotten har skett någon gång mellan lunch och åttatiden på lördagskvällen.

Polisen vädjar åter till allmänheten att höra av sig direkt om man misstänker att inbrottstjuvar rör sig i området.

Vid iakttagelser gällande inbrott, ring tipsnumret  0730 - 65 53 75.

Vid pågående inbrott, ring 112.

Annons
Annons
Annons