Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roslagspytt

Billigt, nyttigt och gott. Rotsaker är en klart underskattad ingrediens i vardagsmatlagningen. Prova Stina Pribils Roslagspytt där palsternacka, kålrabb och morötter får smak av timjan och honung innan rökt fläsk och kryddstark korv blandas ner.

Annons

Ingredienser: (4 pers)

10 medelstora potatisar

5 medelstora morötter

1 bit palsternacka

1 klyfta rotselleri

1 liten kålrabbi

1 röd lök

2 msk hackad färsk timjan

2 msk rapsolja

1 msk honung

1 tsk örtsalt

nymalen svartpeppar

2 korvar av kryddstark sort

1 bit rökt fläsk á 150 g

Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader. Skala och tärna ner grönsakerna i drygt cm-stora bitar. Lägg tärningarna i en långpanna och vänd runt olja, honung och kryddor blanda väl.

Sätt in långpannan i ugnen. Skär under tiden korven i slantar och fläsket i tärningar. Tillsätt köttet och korven till pytten efter ca 25 minuter, ugnsstek alltsammans i ytterligare 15 minuter.

Servera inlagda rödbetor och, för den som vill, stekta ägg till.

Mer läsning

Annons