Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råglimpa

Annons

Ingredienser (6 st):

100 g jäst

1 l vatten

20 g salt

60 g margarin

15 g anis

15 g fänkål

3 dl brun sirap

1,5 kg vetemjöl

0,5 kg rågsikt

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke, slå på lite av det ljumma vattnet och rör till jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, rumsvarmt margarin i klickar, kryddorna och nästan allt mjöl - spar lite till utbakningen. Arbeta degen väl under ca tio minuter, låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Dela därefter degen i sex bitar och forma varje bit till en limpa. Lägg bröden på bakplåtspappersklädd ugnsplåt att jäsa övertäckta i ca 30 minuter till dubbel storlek. Grädda bröden i mitten av ugnen i 180 graders ugnsvärme i ca 25 minuter. Låt svalna under bakduk.

Mer läsning

Annons