Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatis i form – potatispaté

Enkelt, billigt och gott. Den här potatispatén blir hur god som helst och passar på varje buffé. Helena Gunnarsson i Kallvik, van tillagare av överdådiga festmåltider, ser alltid till att patén står klar i kylen ett par dagar i förväg.

Annons

Till en form behövs ca 15 skivor:

1 kg potatis

2 dl riven ost

svartpeppar

hackad rosmarin

4 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 vitlöksklyftor

1-2 tsk salt

till servering:

hackad persilja

Gör så här:

Skala potatisen och skiva den tunt i matberedare

Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en avlång brödform. Varva potatisen med ost, peppar och rosmarin.

Vispa äggen med grädde, mjölk och pressad vitlök. Salta och slå blandningen över potatisen

Grädda i 175 grader ugnsvärme i ca 1 timme. Låt potatisen kallna, slå den sedan ur formen och ta bort papperet. Slå in den i folie och förvara i kylskåp.

Inför serveringen rullas patén i persiljan. Skär sedan patén i skivor med en vass kniv och lägg upp på fat.

Mer läsning

Annons