Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plommon- och äppelchutney

et och kryddig, men samtidigt fruktig och med perfekt sötma. När man kokar chutney är balansen mellan de olika ingredienserna särskilt viktig, följ därför Margaret Lindbergs recept noggrant - åtminstone första gången du kokar chutneyn som förgyller varje söndagsstek.
 

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser:

750 gr urkärnade plommon

2 skalade och urkärnade äpplen, skurna i bitar

1 dl russin

1 hackad rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

1 finhackad chilifrukt

2 tsk färskriven ingefära

1,5 tsk malen koriander

1 msk gult senapsfrö

1 dl vitvinsvinäger

2 msk salt

200 gr socker

Gör så här :

Blanda allt i en gryta, koka upp och låt sjuda i 50 till 60 minuter under uppsikt och omrörning. Häll upp chutneyn på heta burkar och tillslut genast burkarna. Den färdiga chutneyn ska alltid stå och mogna cirka en månad innan den avnjuts.

Mer läsning

Annons