Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pansit – fillippinska wokade nudlar med kyckling och grönsaker

Annons

Ingredienser: (4 port)

1 pkt äggnudlar

200 gr strimlad kyckling

1015 sockerärtor, skurna i mindre bitar

tunt strimlad vitkål ta ungefär lika mycket kål som sockerärtor

1 morot skalad och tunt skivad

ca 5 droppar sesamolja

2 ägg hårdkokta och skurna i klyftor

2 msk ostronsås

2 msk hoisinsås

några droppar fisksås

1 vitlöksklyfta, finhackad

ca 2 msk färskriven ingefära

Till dekoration:

koriander

små citron- och limeklyftor

Gör så här:

Börja med att förbereda grönsakerna, förkoka dem i ett par minuter och ställ dem sedan åt sidan. Om du vill kan du göra i ordning demredan dagen före och förvara dem överplastade i kylen så länge. Koka äggen och ställ dem åt sidan. Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet, skölj dem i kallt vatten och häll några droppar (obs! ganska starkt!) sesamolja över dem.

Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna och stek finstrimlad kyckling i 2 till 3 minuter under stark värme. Tillsätt vitlök, ingefära och grönsaker och woka ytterligare i 2 till 3 minuter.

Häll i de såserna och de kokta nudlarna i pannan; låt alltsammans bli varmt och smaka av.

Garnera med kokta ägg, hackad koriander och citron- och limeklyftor runt uppläggningsfatet

Mer läsning

Annons