Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nässelbröd (15-20 småbröd)

Recept ur boken Roslagsmat.

Annons

Ingredienser:

2 dl förvällda, finhackade nässelskott ca 1 liter färska

3 dl filmjölk

50 gr jäst

1 tsk salt

1 msk sirap

0,5 dl olja

ca 8 dl rågsikt

2 dl vetemjöl

Gör så här:

Förväll nässlorna i ca 5 minuter. Ljumma filen och nässelhacket till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med en del av nässelmjölken. Häll på resten och tillsätt salt, sirap och olja. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter. Ta upp degen på bänk och arbeta in eventuellt resterande mjöl. Forma degen till runda bullar som plattas till lite.

Låt bröden jäsa i ca 30 minuter; grädda dem i 225 grader i ca 10 minuter.

Mer läsning

Annons