Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minisandwich med tonfisk, tomat och basilika serverade med tomatshots

Budgetkonserverna krossade tomater och tonfisk i vatten kan kombineras till en riktig smakhöjdare. Prova roslagskocken Thomas Skärléns entrérätt där inget går till spillo: överbliven tomatjuice får utgöra grunden för en kryddig tomatshot att servera till minisandwichen.

Annons

Ingredienser: ( 4 pers )

4 skivor rostbröd av den generösare storleken

1 burk tonfisk i vatten

1 tetra (500 gr) krossade tomater

1 kruka hackad, färsk basilika

2 msk majonnäs

salt och peppar

svarta oliver att garnera med

Gör så här:

Sila tomaterna och ta vara på spadet det ska du använda till en tomatshot senare. Blanda ingredienserna till röran, rösta brödet och bred ut röran på två skivor; täck med de andra två och tryck samman. Skär varje dubbelmacka i fyra ”tårtbitar”, garnera med två oliver fästa med tandpetare på varje macka.

Smaksätt tomatjuicen med tabasco, salt och eventuellt 10 cl vodka. Mixa eller skaka tillsammans med 3 dl is. Häll upp i små glas och servera med blekselleri.

Mer läsning

Annons