Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män fick fängelse för barnvåldtäkt

Pojken säger att sex-övergreppen pågick i flera timmar och att förövaren bara gjorde ett uppehåll medan han kräktes. Nu har de två gärningsmännen dömts till fängelse.

Annons

De döms i stället utifrån vad den minderårige tonårspojken och hans jämnårige kamrat har berättat i videoinspelade polisförhör.

Brotten begicks en fredagskväll i april sedan pojken och två kamrater lockats upp i den ena mannens lägenhet i de norra delarna av kommunen med löften om godis och alkohol.

Under videoförhöret berättade en av kamraterna att den yngre mannen upprepade gånger frågat om han ville ha sex och att han i sådant fall skulle få betalt.

Efter ett par timmar lämnade två av kamraterna lägenheten i tron att den tredje pojken redan hade gått hem.

I stället blev han ensam kvar med de två männen som är 26 respektive 34 år. De bjöd på öl och vodka och när pojkens kamrater ringde för att höra var han tagit vägen tvingade de honom att svara att allt var okej.

Pojken blev full och illamående men vågade inte åka hem i det skick han var.

Han lät sig ledas in i ett sovrum och vågade inte säga emot när den äldre mannen lade sig i sängen. Under stor vånda berättade pojken i förhöret att mannen sedan förgrep sig sexuellt på honom i flera timmar medan den yngre mannen höll sig i ett annat rum.

När pojken började kräkas hjälpte båda männen in honom i badrummet och efter att han han duschat av sig fortsatte övergreppen. När pojken gick hem morgonen därpå fick han 100 kronor, cigaretter och snus.

Båda männen har under utredningens gång nekat till brott och hävdar att pojkarna har hittat på alltihop.

Samtidigt hade den äldre mannen svårt att förklara varför polisen hittat hans DNA både i släktingens säng och i pojkens kalsonger. Under rättegången hävdade han att han dagen efter pojkarnas besök hade haft sex med en kvinna i släktingens bostad. Han kunde däremot inte förklara hur hans DNA hamnat på pojkens kläder.

Norrtälje tingsrätt dömer 34-åringen till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt mot barn. Han ska även betala 120 000 kronor i skadestånd till pojken.

26-åringen döms till ett års fängelse för medhjälp till våldtäkt mot barn, försök till köp av sexuell handling av barn, langning av alkohol och narkotikabrott.

Han ska även solidariskt med sin släkting betala 70 000 kronor av skadeståndet till pojken.

Annons
Annons
Annons