Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingfilé med smak av Västindien

Lohäradsbon Kristina Anerfält Jansson grillar med förtjusning året om. Hon låter sig ofta inspireras under de resor som hon och familjen gör; den här kycklingen fick sin smak efter en resa till de södra breddgraderna. Ta med alla kryddor; mångfalden är det som gör kycklingen så speciell.

Annons

Ingredienser: (4 per)

4 6 kycklingfileer

Marinad:

1 msk kryddpeppar

1 msk torkad timjan

1,5 tsk kajennpeppar

1,5 tsk svartpeppar

1,5 tsk salvia

1 tsk chilipeppar

0,tsk riven muskot

1 tsk malen kanel

2 tsk salt

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk socker

0,5 dl olivolja

0,5 dl soya

0,75 dl äppelcidervinäger/vitvinsvinäger

1 dl apelsinjuice

saften av 1 lime

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i kycklingen och låt stå minst en timme. Grilla ca 6 min på varje sida eller tills fileerna är genomstekta. Pensla gärna med marinaden under grillningen.

En kryddstark sås kan också göras av marinaden. Sila då av alla kryddor. Koka upp ca 1 dl av marinaden och sjuda under ett par minuter. Tillsätt 3 dl creme fraiche. Om man vill ha en starkare sås tar ,man bara mer av marinaden men glöm inte att låta den sjuda några minuter först.

Kycklingen smakar bra tillsammans med en syrlig potatissallad.

Mer läsning

Annons