Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krabba i gul curry

Tha Birgerssons traditionella thairätter.

Annons

Ingredienser (4-6 port)

1 kg färdigdelad, rå krabba

1 msk gul currypasta

1 msk chili paste-olja (finns i asiatiska butiker eller i välsorterade matbutiker)

1 msk mushroom soy sauce (thai)

1 msk vatten

1 msk olja

1 finhackad selleri

1 dl vatten

Gör så här:

Blanda ihop currypasta, chili-pasta, soja och vatten.

Hetta upp oljan i en stekpanna och häll ner kryddblandningen.

Låt kryddorna fräsa med helt kort och lägg sedan ner krabban.

Stek den på hög värme, tills den ändrar färg till rosa, i ca 3 minuter.

Sänk därefter värmen och låt krabban koka vidare på svag värme i 5 minuter.

Tillsätta sellerin i små bitar och låt koka ytterligare 1 till 2 minuter.

Servera med ris.

Mer läsning

Annons