Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaviarsnurror

De ser kanske inte så mycket ut för världen, men prova en och du är fast. De här saftiga kaviarsnurrorna brukar vara den plockmat som går åt fortast bland buffégästerna. Snurrorna smakar lika bra både ljumma som helt kalla.

Annons

Ingredienser: (4 pers)

1 färdigkavlad smördegsplatta, finns i kyldisken

1 finhackad schalottenlök

1 dl crème fraîche lättvariant fungerar utmärkt

1 dl smörgåskaviar på tub

1 dl riven präst-eller västerbottenost

Gör så här:

Blanda lök, crème fraîche, kaviar och ost. Bred ut blandningen på smördegen, rulla ihop till en rulle och skär sedan i cm-tjocka skivor. Lägg ”bullarna” på en bakpappersklädd ugnsplåt. Grädda snurrorna i mitten av ugnen på 225 grader tills de är gyllenbruna; det tar cirka 10 till 12 minuter.

Mer läsning

Annons