Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbar med pecannötsströssel

En ljummen blandning av nötter, sirap och smör smakar hur gott som helst tillsammans med jordgubbar och glass.

Annons

Ingredienser: (4 port)

1 liter jordgubbar

1 dl pecannötter (valnötter funkar också)

25 gr smör

1 dl havregryn

0,5 dl socker

0,5 dl sirap

kulor av vaniljglass

Gör så här:

Skölj, rensa och halvera bären. Grovhacka nötterna. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn havregrynen försiktigt. TIllsätt nötterna och låt dem bryna med under omrörning i ca en halv minut.

Rör i sockret och lönnsirapen, låt allt smälta ihop. Fördela bären i portionsskålar eller glas, lägg en kula vaniljglass ovanpå och toppa slutligen med strösslet

Mer läsning

Annons