Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ilska inom Kommunal Norrtälje

Alla turer kring fackförbundet Kommunals ledarskikt skapar ilska i Norrtälje.– Alla är skitförbannade, såklart, säger Lotta Svenander Norrtälje.

Lotta Svenander är ordförande för 2 200 medlemmar i Kommunals sektion 15 Norrtälje. Dessutom finns många Norrtäljebor som är medlemmar i Kommunal, men som är organiserade i sektioner med säten utanför kommunen. Bland dem finns alla bussförare, brandmän och anställda inom privata vårdbolag.

Lotta Svenander kan ännu inte säga hur mycket senaste veckans alla avslöjanden påverkat medlemsantalet lokalt. Det tar några dagar innan avhopp registreras.

– Men jag kan ana att vi tappat många, säger hon.

Hon tycker det är mycket olyckligt eftersom Kommunal ska in i en viktig avtalsrörelse.

– De som går ur skadar mera än man kan ana. Det är jätteviktigt att vi är många om vi ska få igenom våra krav, säger hon.

När det gäller förbundsledningens agerande och ordförande Annelie Nordströms beslut att sitta kvar vill hon inte uttala sig. Men hon hoppas att de skyldiga tar sitt ansvar.

– Inte tu tal om det, säger hon och påpekar att det är alla som hon själv som jobbar ute på fältet som får ta emot all ilska från medlemmarna.

– Jag tror att alla är skitförbannade, såklart. Det här skadar oss alla på sikt.

Men att hoppa av löser inga problem, enligt henne.

– Tyvärr.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons