Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbröra

Perfekt som inledning på en sittande middag eller som inslag på en större buffé. Klassisk gubbröra finns i lite olika varianter; det här receptet kommer från två av Hotel Roslagens yngsta kockar: Magnus Bohman och Richard Rymer Rythén.
 

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser: (4port)

3 st hårdkokta ägg

3 st ansjovisfiléer

2 st schalottenlökar

2 msk smör

4 st råa äggulor

1 msk hackad gräslök

salt, vitpeppar

Gör så här: Finhacka ägg, ansjovis och lök. Fräs löken i smöret tills den mjuknar, men ej får färg.

Blanda allt i en bunke; salta och peppra efter smak.

Skeda små ägg som läggs upp på Roslagsknäcke.

Garnera med en rå äggula och lite olivolja.

Mer läsning

Annons