Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade örträkor

Ingen riktig sommar utan utegrillning! Variera den marinerade köttbiten och prova istället att lägga marinerade räkor på engångsgrillen. Serverade med en bit bröd, grillade grönsaker på spett och mangosalsan ( se s. ?) får du en hel måltid att njuta ute i det fria.

Annons

Ingredienser: (4 port)

Grillade örträkor (4 port)

500 gr räkor

3 hackade vitlöksklyftor

1 hackad liten gul lök

2 msk hackad persilja

2 msk hackad basilika

1 msk dijonsenap

1 msk salt

1 tsk peppar

0,5 dl olivolja

saften av 1 citron

Gör så här:

Blanda vitlök, lök, persilja, basilika, senap, salt, peppar, olivolja och citronsaft i en skål. Lägg i de oskalade räkorna och låt dem ligga i marinaden i minst en timme.

Trä upp räkorna på grillspett och lägg dem på en het grill i ca 20 sekunder per sida. Njut dem tillsammans med salsan och bröd.

Mer läsning

Annons