Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farinkaka med äpple

Gräddfilen gör kakan extra saftig och smakrik medan farinsockret ger en god och lite kärvare, tuffare smak som passar bra ihop med saftiga äpplen. Njut kakan tillsammans med ljummen, hemlagad vaniljsås.

Annons

Ingredienser:

100 gr smör

2 dl farinsocker

2 ägg

1,5 dl gräddfil

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 äpplen

0,5 dl farinsocker

1 tsk kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Skala och klyfta äpplena, blanda kanel och socker. Vänd äppelklyftorna i sockerblandningen.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt så at smeten blir slät. Rör i gräddfilen. Bland vetemjöl och bakpulver, tillsätt blandningen till smeten.

Häll hälften av smeten i formen, lägg ner de kanel- och farinsockerbeströdda äppelklyftorna och häll på resten av smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i a 40 minuter.

Mer läsning

Annons