Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruschetta

Den ursprungliga italienska läckerheten bruschetta består av en rejäl skiva lantbröd, vitlök, basilika, olivolja och drivor av lite slarvigt hemhackade solmogna tomater. En matigare variant är bruschetta med några skivor lufttorkad skinka - eller med en grabbnäve skalade räkor och några bitar avocado.

Annons

Ingredienser: (4 pers)

4 stora skivor lantbröd (välj det med knaprig skorpa)

6-8 tomater

2 vitlöksklyftor

1 liten kruka basilika

salt och nymald svartpeppar

lite olivolja

8 skivor lufttorkad skinka

100 gr skalade räkor

1 liten avocado

färskpressad citron

Gör så här:

Börja med att kärna ur och grovhacka tomaterna. Rosta brödet lite snabbt i ugnen, dela varje skiva och stryk därefter skivorna med en ituskuren vitlöksklyfta. Droppa på lite olivolja och lägg därefter generöst med tomathack på brödskivorna, salta och peppra ordentligt.

Toppa tomathacket med basilikablad, drapera skinkan på hälften av brödskivorna och fördela räkorna på resten. Gröp ur avocadon, pressa lite citron över så att den inte mörknar och skär slutligen avocadon i lite grövre tärningar som läggs ovanpå räkorna.

Mer läsning

Annons