Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i fritidshus misstänks vara anlagd

Polis med brandhund vid den tekniska undersökningen - branden i fritidshuset i Räfsnäs misstänks vara anlagd.

Annons

Klockan var strax efter fem på tisdagseftermiddagen när larmet kom in om en brand i ett mindre fritidshus i Räfsnäs på Rådmansö. Räddningstjänsten var där i cirka en och en halv timme, men strax före elva på kvällen tog sig branden igen och de var tvungna att åka tillbaka. Först vid halv tre på natten till onsdagen var branden släckt.

Polisen fortsatte dock bevakningen av platsen för att branden inte skulle flamma upp igen. På eftermiddagen i dag undersökte också polisens tekniker platsen. I arbetet deltog också en så kallad brandhund, tränad för att söka efter brännbara vätskor.

Den tekniska undersökningen avslutades under tisdagen men förundersökningsledaren har ännu inte sett protokollet och uttalade sig inte på torsdagskvällen.

Polisen har tidigare hittat spår som tyder på att branden skulle kunna vara anlagd och därför inleddes en förundersökning om mordbrand.

- Det är bland annat skoavtryck och bilspår. Enligt ägaren ska det inte ha varit någon där på en månad, säger Abrahamsson.

Ingen människa skadades i branden. Däremot fanns en del skador på bilar och en båt som stod uppställda intill huset. Det var också stor risk att branden skulle sprida sig då det står många byggnader i närheten. Nu väntar polisen på att tekniker ska undersöka platsen.

- Det blir antagligen inte i dag då de har mycket att göra och platsen måste svalna först, meddelar Abrahamsson.

Annons
Annons
Annons