Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses heta salsa

Den mexikanska snabbmaten tacos har nästan införlivats i vår husmanskost och står allt som oftast på de svenska matborden särskilt hos barnfamiljerna. Pröva Bosses hemkokta tomatsalsa nästa gång det vankas nachos, tortillas och burritos.
 

Annons

Recept ur boken Roslagsmat.

Ingredienser:

2-3 schalottenlökar (eller en halv gul)

2-3 vitlöksklyftor

2-3 chilifrukter

4-5 plommontomater

c:a 2 msk olja

c:a 1 msk brun farinsocker

c:a 1 tsk salt

Gör så här: Hacka tomater, lök, vitlök och chili. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken 2-3 min. tills den börjar bli brun. Rör ned chili, vitlök och tomater samt farin och salt. Småkoka i ca 15 min. Kör blandningen i en mixer eller matberedare till en slät puré, föredar du en bitigare salsa låter du bli att finfördela tomaterna alltför mycket. Låt salsan svalna före servering.

Den ursprungliga italienska läckerheten bruschetta består av en rejäl skiva lantbröd, vitlök, basilika, olivolja och drivor av lite slarvigt hemhackade solmogna tomater. En matigare variant är bruschetta med några skivor lufttorkad skinka - eller med en grabbnäve skalade räkor och några bitar avocado.

Mer läsning

Annons