Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Batteri Arholma får ny ägare

Arholma Batteri nord har sålts av ägarna Per och Marie Eriksson. I stället tar Robin Westerlund från Gräddö över verksamheten.

Robin Westerlund tar över batteriet.

Efter drygt tio år har Per och Marie Eriksson bestämt sig för att sälja sin verksamhet med bland annat vandrarhem och restaurang vid Batteri Nord på Arholma.

– Det var ett beslut som har växt fram under en lång process, men vi kände båda att det var dags för något nytt. Det var ett enormt roligt projekt att få driva en anläggning som folk gärna besöker, säger Marie.

Verksamheten är nu

såld till Robin Westerlund i Gräddö. Kontrakt är påskrivet och klart, det som återstår är att skriva papper med Fastighetsverket för Batteriet.

Robin Westerlund har med sitt företag ER kajak haft hand om kajakuthyrning både på Arholma och på Fejan.

Med företaget ER event har Westerlund haft äventyrsverksamhet på Arholma Batteri med bland annat en linbana och cykeluthyrning.

Han kommer även i fortsättningen driva kajakuthyrningen på Fejan med en annan person.

Robin Westerlund, 30,

är ursprungligen från Stockholm, men flyttade till Gräddö med familjen för drygt ett år sedan. Nu ska han utveckla verksamheten på Arholma nord. Verksamheten öppnar i början på maj.

Robin Westerlund har också inlett ett samarbete med krögarna på Lidö värdshus, Olle Tejle och Hugo Olofsson.

– De är med i organisationen, och kommer att utveckla maten. Tanken är att vi också ska börja erbjuda middagsmat, säger Robin Westerlund.

Annons
Annons
Annons