Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Thorleifsson vänder hemåt

Andrés Thorleifsson återvänder till Riala. Anfallaren blir tränare och mittback i moderklubben.– Målet är att spela så många matcher som möjligt, säger den skadedrabbade 26-åringen.

Andrés Thorleifsson, här i Falkenbergs gula tröja, återvänder till roslagsfotbollen.

I mitten av december tvingades Andrés Thorleifsson att avsluta sin karriär på elitnivå på grund av att han drabbats av ledgångsreumatism i fingrarna och fötterna.

Ett tungt slag för 26-åringen som efter flera skadefyllda år hade tagit sig till allsvenskan och Falkenberg .

Redan när Thorleifsson meddelade sitt avsked från elitfotbollen aviserade han att han ämnade fortsätta med fotboll i någon form och under onsdagskvällen blev det klart.

Thorleifsson blir tränare och mittback i moderklubben Riala som han lämnade 2012 efter att ha varit med och fört klubben från division 5 till 4.

– Riala passar mig bra just nu. Jag känner Pelle Hyppel (tränare) sedan tidigare och jag kommer att spela om jag mår bra, säger Thorleifsson.

– Jag vill inte lägga någon press på mig själv att göra en massa mål, därför kommer jag spela mittback.

Fanns din före detta klubb BKV Norrtälje med i tankarna?– Ja. Jag har bra kontakt med BKV men eftersom jag inte vill sätta någon press på mig själv samtidigt som jag medicinerar, känner jag att det är bättre med Riala. BKV siktar mot division 1 och jag vet inte hur mycket jag kan träna, min hälsa måste gå i första hand.

Hur mår du i dag?– Jo jag mår bra, jag har precis börjat medicinera för att reumatismen inte ska sprida sig till andra leder, och jag har reagerat bra på medicinen. Läkarna sade att många blir illamående men jag har klarat mig från det.

– Jag äter även väldigt mycket kortison för att dämpa smärtorna, jag måste gå i tofflor inomhus annars får jag jäkligt ont i fötterna.

Annons
Annons
Annons