Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo HK vann rysare

Efter en stark andra halvlek blev det seger för Rimbo HK i den viktiga streckmatchen hemma mot Vinslöv. Skyttekungen Endrit Abdullahi avgjorde matchen med att göra 38–37 med bara två sekunder kvar.– Jag hade missat ett friläge och snackat till mig två utvisningar tidigare så det var jäkligt att skönt att skottet gick in, säger Abdullahi.

Annons

Jonas Andersson och Ken Tollbring stod för 13 mål mot Vinslöv. Mittsexan Andersson gjorde sex och Tollbring, nio meter, sju.

För andra gången den här säsongen bjöd Rimbo och Vinslöv på ett målkalas. Rimbo vann i Skåne med hela 44–30 och i lördagens match i Sparbankshallen blev det alltså ett mål mer.

Rimbo låg under med 16–19 efter en halvlek, 30 minuter där hemmalaget inte riktigt var med mentalt enligt lagkapten Ken Tollbring:

– Vi kändes trötta och hängiga. Många trodde nog att matchen skulle vara enkel med tanke på vår stora seger tidigare på säsongen, säger han och fortsätter:

– I pausen pratade vi om att ta tag i matchen, särskilt att jag, Jeff (Tollbring) och Endrit skulle göra det. När vi är bra på nio meter är oftast laget bra.

Det blev också

fart på Rimbos maskineri. 16–19 blev till 28–28 med 42.55 spelat av matchen men Vinslöv tog kommandot på nytt. Endrit Abdullahi snackade till sig dubbla utvisningar efter att ha blivit dragen i armen vid ett friläge (rött kort på Vinslövsspelaren) och med Rimbos skyttekung utvisad drog Skånelaget ifrån med tre bollar till ställningen 29–32.

Rimbo tog sig dock samman. Vinslövs ledning blev till 32–32 och med mindre än fyra minuter kvar av matchen gick hemmalaget upp i ledning med 37–35. Därefter svängde pendeln över åt Vinslövs håll återigen. Med en minut och 23 sekunder kvar kvitterade gästerna till 37–37 och när Endrit Abdullahi sedan missat ett friläge fick Skånelaget chansen att sätta enorm press på Rimbo genom ett ledningsmål.

Något sådant kom dock inte. I stället för 37–38 drog Vinslöv på sig en offensiv foul och Rimbo fick chansen att avgöra i slutsekunderna. Det läget utnyttjades också. Med två sekunder kvar satte Endrit Abdullahi 38–37, matchens sista mål, sedan Rimbo ersatt målvakten Jesper Forsberg med en extra linjespelare.

– Vi ville verkligen vinna, vanligtvis tar man inte ut målvakten i ett sådant läge, säger Ken Tollbring och fortsätter:

– Det var bra för Endrits självförtroende att han fick sätta dit det sista skottet, det har gått lite trögt för honom på slutet.

Sjumålsskytten Ken Tollbring

tyckte Rimbo gjorde en dålig match överlag, särskilt defensivt, men att laget räddades av en vågad offensiv i den andra halvleken.

– Efter pausen skjuter vi oss tillbaka i matchen genom många chansavslut. Vi gjorde mål på många 50–50-lägen utifrån och hade en hel del flyt. Vi hade lika gärna kunnat förlora, säger han och får medhåll av Endrit Abdullahi.

– Försvarsspelet var ju bedrövligt, vi släpper in hela 37 mål. Det är bara för dåligt. Men vi gör ju 38 och vinner.

Tack vare segern skapade Rimbo sig andrum i striden kring det nedre kvalstrecket. Rimbo har nu tre poäng ned till Vinslöv på den översta kvalplatsen och i nästa omgång väntar ytterligare ett bottenlag: jumbon Warta borta lördagen den 23 januari.

Allsvenskan herr

Rimbo HK 38 (16)

Vinslöv 37 (19)

Rimbos mål: Endrit Abdullahi 10, Ken Tollbring 7 Jeff Tollbring 6, Jonas Andersson 6, Patrick Söderlund 4, Marcus Hahlin 4, Anton Eriksson.

Publik: 450, Sparbankshallen, Rimbo.

Annons
Annons
Annons