Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Rimbo HK ”slarvade” bort segern

Rimbo HK kammade noll i bortamötet med Warta. Bottenkonkurrenten från Göteborg vann en jämn match med 35–33 sedan Rimbo haft ledningen mot slutet.– Det är slarvigt av oss att förlora, vi hade dem, säger Rimbos tränare Dick Tollbring.

Ken Tollbring och Rimbo HK föll tungt på lördagen. Warta vann hemma med 35-33 och knappade därmed in på Rimbo i tabellen.

Rimbo var inte riktigt med på noterna när matchen avgjordes, enligt Dick Tollbring. Både Jonas Andersson och Endrit Abdullahi brände frilägen mot slutet och samtidigt fungerade inte försvarsspelet.

– Vi har matchen men så bär det i väg för dem i stället. När det var sju-åtta minuter kvar ledde vi med två bollar, och med fem kvar var vi i ledning med 31–30. Men vi tar inte chansen när vi får den vilket känns jäkligt bittert, säger Dick Tollbring och fortsätter:

– Vi gör 33 mål på bortaplan och det är bra, men bakåt får vi inte till det. Samarbetet mellan försvar och målvakt fungerade inte, och sedan tycker jag inte att vi jobbade tillräckligt hårt defensivt. Vi var bekväma.

Warta jagar Rimbo i tabellen och närmar sig tack vare segern. Tabellnian Rimbo har nu två poäng ned Göteborgslaget som ligger strax under det nedre kvalstrecket, på elfte plats.

– Hade vi vunnit i dag hade vi ju haft möjlighet att blicka uppåt i tabellen men nu blir det krigarmatcher framöver i stället, säger Dick Tollbring.

För Rimbos del

väntar ytterligare en streckmatch nästa lördag när tabelltian Tumba, som i morgon möter tolvan Vinslöv hemma, kommer på besök till Sparbankshallen.

Annons
Annons
Annons