Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen lämnar NIK

Poängkungen Ludvig Wiita Adamsson lämnar Norrtälje IK. 19-åringen är klar för seriekonkurrenten Viggbyholm – klubben han gjorde tre poäng mot i fredags när NIK förlorade med 3–4.

Annons

Ludvig Wiita Adamsson, här i en match mot Eskilstuna Linden, har gjort 22 mål och 19 assist för NIK. Några fler matcher för klubben blir det inte den här säsongen. 19-åringen har gjort klart med Viggbyholm som köpt ut honom från avtalet med NIK.

Wiita Adamsson har Norrtälje IK som moderklubb och har under sin tid i NIK bland annat varit med om att ta J18-laget till högsta serien och A-laget till division 2.

Den här säsongen har han stått för hela 41 poäng på 28 matcher för NIK och toppar både lagets och fortsättningsseriens poängliga (i delad ledning i den senare).

På fredagskvällen fanns Wiita Adamsson på isen när fortsättningsseriens jumbo NIK förlorade med 3–4 mot serieledaren Viggbyholm och forwarden stod för två mål och ett assist. På söndagen stod det klart att Wiita Adamsson lämnar NIK för just Viggbyholm.

– Den stora anledningen är personliga skäl. Jag bor i Täby kyrkby och att spela i Viggbyholm blir enklare för mig, jag behöver mer tid åt min flickvän och mitt arbete, säger 19-åringen till NT-sporten.

Det är sju omgångar kvar av fortsättningsserien och NIK kämpar för att undvika nedflyttning. Hur ser du på att lämna i ett sådant läge?

– Det är dålig tajming men jag känner att min chans att utvecklas finns i Viggbyholm nu. Övergången är ingenting emot NIK, jag önskar klubben lycka till och jag har försökt kämpa för NIK i flera år, säger Wiita Adamsson.

NIK:s tränare Niklas

Andersson är inte nöjd med att Wiita Adamsson lämnar.

– Jag tycker det är jättetråkigt, det är så skarpt läge för oss just nu och det är långt i från kört, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det är riktigt lågt gjort av honom, att han inte värdesätter sin moderklubb och sina lagkamrater när det är så pass lite kvar av säsongen.

Wiita Adamsson bemöter Andersson så här:

– Jag är tacksam för allt som NIK gjort för mig. Jag har hjälpt klubben så mycket jag kan, nu är det dags för mig att hjälpa mig själv.

Det är inte bara poängkungen som lämnat NIK. Centern Fabian Stigberg kommer inte spela mer den här säsongen på grund av motivationsproblem. På NIK:s pluskonto finns dock forwarden David Holmqvist. 23-åringen, som i fjol var med och tog NIK till tvåan, återvänder från en division 1-sejour i Tierp.

Samtidigt som jumbon NIK föll mot Viggbyholm på fredagskvällen vann två andra lag som försöker undvika nedflyttning och kvalspel, Mälarhöjden/Bredäng och Nynäshamn.

Det betyder att NIK nu har elva poäng upp till Nynäshamn på kvalplatsen och lika många till Mälarhöjden/Bredäng på säker mark. Sju omgångar återstår av fortsättningsserien.

Division 2 fortsättningsserien herr

Norrtälje IK 3

Viggbyholm 4

(2–2, 0–2, 1–0)

Norrtäljes mål: 1–0 (9.57) Ludvig Wiita Adamsson (Daniel Öhman), 2–2 (181.4) Ludvig Wiita Adamsson, 3–4 (48.15) Joel Bond (Daniel Öhman, Ludvig Wiita Adamsson).

Skott: 31–33.

Utvisningsminuter: 12–4.

Publik: 90, Contigahallen.

Nästa match: Eskilstuna Linden borta den 5 februari.

Annons
Annons
Annons