Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimbo Ladies vann cup på Åland: "Trodde verkligen inte det skulle gå så bra"

En cup – en seger.
Det är facit för Rimbo Ladies hockeylag efter helgen på Åland.
– Vi trodde verkligen inte att det skulle gå så bra, säger forwarden Amanda Moqvist.

Annons

Den gångna helgen spelade hockeylaget Rimbo Ladies sin första cup. Och den kunde inte ha gått bättre. Från den åtta lag stora turneringen Lady Team Cup på Åland gick de segrande.

Segrar mot två Mariehamnslag och oavgjort mot Älta gjorde att Rimbodamerna vann sin grupp och blev klara för final. Där väntade finska Haki. Det blev en jämn och målsnål tillställning där Maria Zenger blev matchvinnare med sitt 1–0-mål, framspelad av Felicia Törnqvist.

Amanda Moqvist, forward i laget, är nöjd men också något förvånad över helgens framgång.

– Det har inte gått så jättebra tidigare under säsongen, vi har fått träna mycket försvarsspel. Men nu var vi riktigt starka hemåt och fick dessutom in målen, vilket vi haft lite problem med tidigare. Så det här var jättekul, säger hon.

Vinnarlaget högst upp från vänster: Vendela Jansson, Maj Rehnberg, Simone Luthman, Rebecka Meander, Maria Zenger, Mia Wolde, Felicia Törnqvist, Sofia Nilsson, Jenny Stensvik, Gunilla Sundin, Clara Nilsson, Amanda Moqvist, Jannike Haglund, Jenny Wallgren och målvakt Ulrika Bysell.

Laget bildades hösten 2015 och vann sin rekreationsserie, där de spelar till vardags, under första säsongen. Till en början var det en handfull spelare, men nu är det minst 12 deltagande på varje träning. Och det finns plats för fler – oavsett ålder eller spelstyrka. I dag består laget av spelare mellan åldrarna 16 och 65.

– Det är himla kul med variationen på ålder och personlighet och behöver alltid fler spelare. Vill man testa är det bara att kontakta vår lagledare Rebecka Meander och besöka en träning. Vi har utrustning att låna ut och nästan alla stannar för att de tycker det är så roligt, säger Amanda Moqvist.

Mer läsning

Annons