Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska soldater bidrar till fred och frihet

Det är enligt min uppfattning att jag och det tusental soldater jag under mina 26 år i uniform utbildat att använda dödligt våld bidragit till att försvara fred och frihet, skriver Göran Pettersson (M).

Annons

Att jag och Axianne Gerdman har olika syn på hur vi bäst försvarar fred och frihet för vår befolkning torde stå klart för den som följt vår debatt här i Norrtelje Tidning. I sitt senaste inlägg som huvudsakligen handlar om våra enligt henne skilda värderingar kan jag dock instämma på en punkt, ”Krig kan omöjligen vara den enda lösningen att reda ut konflikter”.

I övrigt är det mycket jag i Axianne Gerdmans inlägg finner osmakligt. Hon jämställer de insatser som svenska kvinnor och män på folkets uppdrag via beslut i riksdagen genomfört i Afghanistan med mord, bankrån och gängskjutningar. Det är enligt min uppfattning snarare så att jag och det tusental soldater jag under mina 26 år i uniform utbildat att använda dödligt våld bidragit till att försvara den fred och frihet som gör det möjligt för Axianne Gerdman att framföra sina åsikter.

Göran Pettersson, riksdagsledamot för Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons